• Usmernenie na hodnotenie žiakov

            Na základe usmernenia Ministerstva školstva SR na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 sa Pedagogická rada Základnej školy s vyučovacím jazykom maďarským Gemerská Hôrka – Alapiskola Gömörhorka rozhodla dodržiavať tieto zásady hodnotenia:

            1. Priebežné hodnotenie sa počas prerušeného vyučovania v školách nerealizuje formou klasifikácie. Priebežné hodnotenie má mať charakter konštruktívnej spätnej väzby poskytovanej žiakom počas učenia sa.
            2. Pri priebežnom aj záverečnom hodnotení sa prihliada predovšetkým na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania v školách.
            3. Vo všetkých ročníkoch základnej školy sa v čase mimoriadnej situácie môže realizovať záverečné hodnotenie aj formou slovného hodnotenia.
            4. Škola v tomto školskom roku nebude klasifikovať tie predmety, ktoré pôvodne boli klasifikované, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetu kvalitnou/plnohodnotnou realizáciou – anglický jazyk, telesná a športová výchova, výtvarná výchova, hudobná výchova, náboženská výchova, pracovné vyučovanie a informatická výchova. V daných predmetoch bude žiak v rámci záverečného hodnotenia hodnotený slovne: absolvoval / neabsolvoval.
            5. Žiaci prvého ročníka budú v závere roka hodnotení slovne zo všetkých predmetov: absolvoval / neabsolvoval.
            6. Žiaci druhého až štvrtého ročníka budú hodnotení známkou zo všetkých predmetov okrem predmetov určených v bode 4.
            7. Všetci žiaci po absolvovaní posledného ročníka vzdelávacieho programu pre prvý stupeň ZŠ získavajú primárne vzdelanie aj s doložkou: „Žiak získal primárne vzdelanie“.
            8. V čase mimoriadnej situácie nemôže byť žiak zo žiadneho predmetu hodnotený stupňom prospechu nedostatočný alebo dosiahol neuspokojivé výsledky, t.j. nemôže opakovať ročník.

            V Gemerskej Hôrke dňa 15. 04. 2020

             

            Mgr. Kristína Nagyová

            riaditeľka školy

             

          • Beíratkozás az első osztályba

            A Gömörhorkai Magyar Alapiskola értesíti a tisztelt szülőket, hogy a 2020/2021-es tanévre való beiratkozásra 2020. április 24-én, pénteken 8.00 órától 12.00 óráig kerül sor.

            A beíratkozás a gyermekek személyes jelenléte nélkül zajlik, hangsúlyt fektetve a higiéniai és járványügyi intézkedések betartására. A szülő hozza magával a személyazonossági igazolványát és a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.